Tyrnireseptejä

Nopea tyrnirahka

7,5 dl maitorahkaa

2 dl vispikermaa

0,5 prk tyrnihilloa

Vaahdota kerma. Sekoita siihen rahka ja tyrnihillo. Nopeasti valmista!

Pirteä tyrnipiirakka

Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

100 g sulaa margariinia

1,5 dl vehnäjauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vettä

1,25 dl sokeria

2 munaa

2 rkl maizenaa

5-10 rkl laimentamatonta tyrnimehua

25 g margariinia

Vispaa munat, sokeri ja margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Levitä piirakkavuoalle ja paista 175 C n. 20 min. Sekoita muut täytteen aineet paitsi margariini ja kiehauta ne nopeasti. Lisää kuumaan seokseen margariinia ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Juhlava tyrnipiirakka

Pohja:

200 g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

Täyte 1:

1 prk tyrnihilloa

Täyte 2:

4 munaa

0,5 dl sokeria

500 g vanilja-tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)

Päälle:

tyrnimarjoja koristeeksi

Sekoita kaikki huoneenlämpöiset pohjan aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä taikina irtopohjavuoalle ja 4 cm reunoille. Levitä hillo taikinan päälle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos hillon päälle ja paista 170 C noin tunti uunin alatasolla. Laita alle uuninpelti, sillä nestettä saattaa vähän valua irtoreunan välistä. Koristele tyrnimarjoilla.

Aamun tyrnipiristys

1 banaani

1,5 dl sokeria

0,25 dl laimentamatonta tyrnimehua

4 dl pommacia

Sekoita nopeasti tehosekoittimella banaani, sokeri ja mehu. Lisää lopuksi pommac. Tarjoa lasista. Terveydeksi!